Pressmeddelande från Informationsenheten vid Lunds universitet
Göran Frankel 046/222 94 58, Den 20 december 1996

Dags för julens kemishow

För trettonde gången arrangeras under mellandagarna en kemishow i Lund. Den heter "Kemistens julföreläsning. En experimentalshow", och kemisten är som tidigare Lennart Jönsson.

- Jag hoppas att kemin inte ska råka i vanrykte på grund av bombrecepten på Internet och de livsfarliga hemmagjorda nyårssmällarna. Något sådant kommer jag inte att lära ut, lovar Lennart Jönsson och tillägger:

- Visst förekommer "knalleffekter" i mina program men aldrig för knalleffekternas egen skull. Jag vill förmedla kunskap och vetenskap på ett underhållande sätt. Det kommer att hända spännande saker, men allt kommenteras och förklaras.

Det blir två föreställningar lördagen den 28 december kl 13 och 15. De äger rum i sal A på Kemicentrum, Sölvegatan 39 i Lund. För att försäkra sig om biljetter till den populära showen bör man förköpa dem, vilket sker till ett pris av tio kronor per biljett. Förköp görs i Kemicentrums reception, Getingevägen 60, samma dag som föreställningarna kl 9 - 12. Eventuella kvarvarande biljetter säljs i samband med showerna.


Pressmeddelanden, index | Informationsenhetens hemsida | Lunds universitets hemsida
Webmaster@info.lu.se
1997-01-02