Pressmeddelande från Informationsenheten vid Lunds universitet
Eiwor Acosta 046/222 70 09, 17 December 1996

"Myt eller verklighet - det vete gudarna"

Torsdagen den 19 december blir det premiär för teatergruppen Ventilens föreställning "Myt eller verklighet - det vete gudarna" på Lunds Stadsteater. Teatergruppen startade i september i år som ett projekt inom L4U - kompetensutvecklingsprogrammet för förvaltningen vid Lunds universitet. Hela föreställningen - från idé till premiär - har arbetats fram av gruppen.

Teatergruppen består av 13 personer - alla anställda vid universitetsförvaltningen. I projektform har man tillsammans skrivit manus med utgångspunkt från gemensamma idéer, arbetat med scenografi och dräkter, fått träning i skådespelarteknik, studerat in sina roller och lärt sminkteknik, allt under ledning av en professionell regissör och skådespelerska, Eva Hegedüs. Det har blivit ett tätt sammansvetsat gäng som offrat mycket av sin fritid för att på denna korta tid arbeta fram en föreställning.

- Vi har lärt oss enormt mycket som vi också har nytta av i vårt arbete, menar Martha Ullerstam, en av gruppens skådespelare - Martha besätter två olika roller i förställningen. Presentationsteknik, talteknik och gruppdynamik har varvats med minutiös planering och organisation. Och så har vi repeterat, repeterat och åter repeterat. Det är intressant att se hur man utvecklas både som person och grupp under produktionens gång, tillägger hon.

- För det praktiska arbetet med, på och omkring scenen har vi lånat in kompetens från idérika och kunniga personer i vår omgivning, säger projektledare Gunilla Fryksén. Resultatet av detta gemensamma arbete föreligger nu som föreställning och det är vår förhoppning att under ett par kvällar kunna roa och engagera universitetets personal. Och innehållet - ja, det angår oss alla, intygar Gunilla.

OBS! Ni hälsas välkomna till såväl genrepet onsdagen den 18 december
kl 18.00 som till premiären torsdagen den 19 december kl 19.00. Platser reserveras längst fram i salongen till Er.


Pressmeddelanden, index | Informationsenhetens hemsida | Lunds universitets hemsida
Webmaster@info.lu.se
1996-12-19