Pressmeddelande från Informationsenheten, Lunds universitet,  2003-08-25
Solveig Ståhl 046-222 70 16
Solveig.Stahl@info.lu.se

Kronprinsessan Victoria besöker Lunds universitet

H.K.H. kronprinsessan Victoria kommer att göra ett studiebesök vid Lunds universitet måndagen den 1 september, samma dag som höstterminen startar. Kronprinsessan ska besöka några olika institutioner, träffa forskare och se på universitetsmiljön i centrum.


Lunds universitets rektor professor Göran Bexell är glad att kronprinsessan har tackat ja till hans inbjudan. Han kommer att ta emot henne och ge henne en kort orientering om universitetet.

- Vi tycker det är viktigt att vår tronföljare får tillfälle att lära känna Lunds universitet som faktiskt är Sveriges största och vi ser fram emot hennes besök, säger Göran Bexell.

I programmet ingår bland annat ett besök på Raoul Wallenberg institutet för mänskliga rättigheter där det bedrivs en internationellt uppmärksammad verksamhet.
Kronprinsessan Victoria ska också få en inblick i den naturvetenskapliga forskningen vid universitetet. Hon ska få en presentation av några projekt inom sinnesbiologi, ett forskningsområde där lundaforskare har gjort upptäckter som väckt internationellt intresse.Pressmeddelanden, index | Informationsenhetens hemsida | Lunds universitets hemsida
webmaster@info.lu.se
2003-08-25