Utskrivet från: http://www.lu.se/nyheter-och-press/pressmeddelanden?visa=pm&pm_id=2021

Universitetsövergripande
Publicerad: 2012-10-31 10:40

Vinnaren korad i Lunds universitets app-tävling


Två appar – och ett förslag på Mobile First-sida. Det blev resultatet när Madeleine Schoug deltog i Lunds universitets app-tävling inför de årliga Informationsdagarna. Hon vinner ett presentkort på 10 000 kr i valfri butik.

Apparna hittas lätt via Appstore och Google Play för Iphone respektive Android-telefoner. Sök på ”Lunds universitet” för att hitta appen som Madeleine Schoug har tagit fram.

– Madeleine har levererat appar som är långt över våra förväntningar! Vi hoppas att elever som besöker Lunds universitet under Informationsdagarna kommer att ha stor nytta av dem, säger Louise Larsson, webbredaktör vid sektionen Externa relationer vid Lunds universitet, som stod bakom tävlingen.

Apparna innehåller program och kartor för det årligen återkommande arrangemanget Informationsdagarna, där gymnasieelever besöker Lunds universitet för att få ett smakprov på vad universitetet kan erbjuda.

Madeleine Schoug går Cross Mobile Publishing-utbildningen vid Malmö Yrkeshögskola på 1,5 år. Hon hade gått på utbildningen i en dryg månad när hon skickade in sina bidrag till app-tävlingen.

– Mitt intresse för appar och mobilanpassade webbsidor kommer sig ganska naturligt efter sex år på Sony Mobile där jag bland annat arbetade med att ta fram strategier för operatörsanpassning av mjukvara, säger Madeleine Schoug och fortsätter:

– Det är väldigt roligt att förverkliga en idé och omsätta teori till praktik. Detta fick jag möjlighet att göra genom app-tävlingen. Det var kul att man fick fria händer att utveckla appen förutom att RSS-flödena skulle finnas med!

Läs mer om informationsdagarnaFör mer information:

Madeleine Schoug madeleine.schoug@gmail.com

Louise Larsson 072-722 00 66 louise.larsson@er.lu.se


Linda VibergLunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00, Fax: 046-222 47 20