Utskrivet från: http://www.lu.se/nyheter-och-press/pressmeddelanden?visa=pm&pm_id=2041

Universitetsövergripande
Publicerad: 2012-11-22 09:29

Pressinbjudan: Campusplan Lund – en vision för 2025

Lunds universitet och Akademiska Hus bjuder in pressen till en presentation av den nya Campusplan Lund, som innehåller visionen som ska ligga till grund för universitetsområdets framtida utveckling.


Dag: måndagen den 26 november
Tid: Kl. 13.00
Plats: Edens hörsal, Paradisgatan 5, Lund


Campusplan Lund är framtagen av Lunds universitet och Akademiska Hus, och är ett nytt samverkansredskap för hela universitet och för alla dess samarbetspartners.

Campusplanen sammanfattar visionen för Lunds universitets fysiska miljöer fram till år 2025. Den beskriver ett hållbart Campus Lund, väl integrerat med staden och med grön och akademisk prägel. Den handlar bland annat om Kunskapsstråket med nya noder och mötesplatser, om kopplingen till innovationskluster och nya forskningsanläggningar, om nya studiemiljöer och om satsningar på studentbostäder, rekreationsmiljöer och kultur.

På pressträffen presenteras campusplanen av vice rektor Sven Strömqvist och byggnadschef Åsa Bergenudd vid Lunds universitet samt av Bengt Keyser, tf regiondirektör och arkitektråd Ingrid Gustavsson vid Akademiska Hus. Planen visas även som en utställning i foajén på Eden.För mer information:
Jonas Andersson, pressansvarig Lunds universitet
Tel: 046-222 70 17, 0727-38 58 58
E-post: jonas.andersson@rektor.lu.se

Malin Ferm, pressansvarig Akademiska Hus
Tel: 0706-16 24 18
E-post: malin.ferm@akademiskahus.se
Om Akademiska Hus

Miljöer för högre utbildning, forskning och innovation. Det är vad vi håller på med. Genom att fokusera på den akademiska världen har vi samlat erfarenheter som blir till stor nytta för våra kunder över hela landet när vi tillsammans bygger Kunskapssverige. Ett fastighetsvärde på 52 miljarder och en omsättning på fem gör oss till landets andra största fastighetsbolag. Efterfrågan på kunskapsmiljöer ökar stadigt och med en projektportfölj på 26 miljarder går vi en minst sagt spännande framtid till mötes. Läs gärna mer på akademiskahus.se

Om Lunds universitet

Lunds universitet strävar efter att vara ett universitet i världsklass som förstår, förklarar och förbättrar vår värld och människors villkor. Universitetet rankas som ett av världens hundra bästa. Vi tar oss an komplexa problem och globala utmaningar och verkar för att kunskapen och innovationerna kommer samhället tillgodo. Vi utbildar och forskar inom teknik, naturvetenskap, juridik, samhällsvetenskap, ekonomi, medicin, humaniora, teologi, konst, musik och teater. Våra 47.000 studenter och 6.800 anställda verkar i Lund, Helsingborg och Malmö. Omsättningen är cirka 6,5 miljarder, varav två tredjedelar inom forskning och en tredjedel inom utbildning.

Jonas AnderssonLunds universitet Box 117, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00, Fax: 046-222 47 20